Nu ştiu ce o ţine pe viaţă încă în viaţa

hjgyh 299  Viaţa mereu a avut tactica sa de joc . Ea ştie cum să se joace cu oamenii şi ştie cum să se lase jucată de aceştia . Ea e atît de imensă şi atît de puţină ! Nimic nu se compară cu metodele sale de a ne ridica în cerul cerului de fericire şi de a ne ţine la pămînt cu răsuflarea tăiată de durere . Pentru că ei îi place . Îi face plăcere să domine .

Nu ştiu ce o ţine pe viaţă încă în viaţa . Probabil oamenii . Oamenii caută metode de a o face mai frumoasă , de a o trăi intens , de a o accentua cu cele mai nebunatice lucruri , iar ea le dăruieşte acestora plăceri . Aceste plăceri ea le rupe din ea . Aceste plăceri se numesc plăcerile vieţii . Ele au alter ego al său : amintiri. Există conexiunea asta : eu trăiesc pentru tine şi tu , la rîndul tău , trăieşti pentru mine . Totuşi , viaţa e un laborator de oameni . Ea . Mare. Frumoasă. Puternică chiar, dar nu am înţeles de ce trimite în viaţa fiecărei fiinţe o altă fiinţă şi apoi o ia ? De ce a înjectat sufletul oamenilor cu virusul pozitiv numit ataşare ? Ca să   înţelegem că suferinţele ne fac să o iubim mai mult ? Posibil . Dar oare e nevoie de riscat cu sufletul omului astfel ?

Ea vorbeşte cu noi prin oameni care ne sunt dăruiţi cu fără prea multe întrebări . Oamenii sunt răspunsurile la întrebările noastre . Ei pleacă atunci cînd am însuşit lecţia şi revin atunci cînd am rămas repetenţi . Dar există oare o metodă de a însuşi lecţia oferită şi de a păstra pe acei oameni în viaţa noastră ? Nu . Există doar şansa de a-i ţine legaţi de noi o perioadă mai lungă . Dar dacă nu suntem legaţi sufleteşte, atunci care era adevăratul plan al vieţii ?

Reclame

Un gând despre “Nu ştiu ce o ţine pe viaţă încă în viaţa

  1. Pingback: Nu ştiu ce o ţine pe viaţă încă în viaţa | Cătălina Mircos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s